fredag 17 april 2020

Igen en vecka att lägga till historien...

Vi har firat påsk, födelsedag och bara vanlig vardag. Mycket roligt denna vecka med andra ord. Vädret har varit kanske aningen svalare men ändå shortsväder, någon mulen dag som t.ex. idag. (Börjar dra på mungiporna lite...för Edvin konstaterade just igår att "ni vuxna talar alltid om vädret, varför gör ni det!?" ...och vad gör jag nu, talar väder...hihi).

...jag
mår toppen och känner mig ett år rikare efter födelsedagen i tisdags. Känner mig lycklig att få vara här och nu, vara frisk och orka göra nästan vad jag vill. Njuter fortfarande av att vara "instängd"...är jag konstig!?

...min älsklingar
livet rullar på. Friska och krya. Lucas (Alina, jag och Janne) var igår och "firade" hans kompis. Kompisens mamma hade samlat ihop vänner för en bilparad (med grattis rop, ballonger, girlander osv.) förbi deras hus nu när de inte kan ha kalas. Skoj!


...veckans bästa
Hmm, påsk eller födelsedag - födelsedag eller påsk?!? ...både och... vi njöt av påsken främst i form av god mat, fin dukning, lite traditioner och tid med varandra. "Var" på gudstjänst i Sibbo (a.k.a vårt vardagsrum), så lämpligt, gillar verkligen "tekniken" idag. Hur hade en sådan här karantän sett ut för några år sedan?


Som ni vet älskar jag att baka eller rättare sagt att dekorera - och att få göra det helt i lugn och ro, utan stress, helt enligt eget önskemål det gör födelsedagen till en av de bästa dagarna. Att sedan bli dränkt av gratulationer, fina ord och presenter...finner inga ord.

...veckans sämsta
tycker synd om de som känner sig instängda...som t.ex. Janne och "grannpappan"...

"Screenshot" från min telefon

...vill ha
jag behöver ingenting nu efter en så fin födelsedag! Jag fick cykeln igen ;-) (har säkert fått den 100 gånger tidigare, har blivit som ett skämt hos oss)...men nu tror jag det är på riktigt, väntar så på att i sommar få cykla till "butiken". Och mest överraskad blev jag över termosen som jag skrev om för en tid sedan...lönar sig att tänka högt...TACK systra mi <3!

...saknar just nu
man tror ju man borde ha tid så det räcker och blir över nu...men nej...mina timmar hinner inte till...


...veckans "naturbild"
ser du sköldpaddan...där simmar många.



...veckans godaste maträtt
det är nog "påskmenyn" (gravlax med sparris och hollandaisesås, ugnsfisk under örttäcke med dillsås)...mmm.

...planer för veckoslutet
kanske en promenad eller tre...sticka färdigt åtminstone en tröja (eller tre...nya projekt väntar att bli påbörjade...men först de pågående färdiga, eller hur!?)

Trevligt veckoslut!
Vad hittar du på i helgen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar