torsdag 18 augusti 2016

Solsken och "doftärter"...


Jag blir på så gott humör då solen ens lite försöker titta fram... och känner att jag måste ut, eller kanske det mera beror på att jag håller på och plockar i Alinas rum. Jag kan inte förstå hur en människa kan samla på sig så mycket skatter (skräp)?! Nu när hon blev skolflicka vill hon ändra om lite i sitt rum och få ett större skrivbord, men mera om det bara vi blir klara.


Jag tog en "solskenspromenad" i trädgården... stannade till vid luktärterna, de doftar himmelskt...de får mig att tänka på barndomen, en doft jag minns. Jag har flera gånger förut planterat luktärter (varför heter de så? Doftärter skulle passa bättre!) med sämre framgång, i år tycks se trivas. Plockar med mig en bukett igen...


Zucchinin växer snabbare än jag hinner göra något av dem.. tips på recept?!


Med händerna fulla av solmogna tomater går jag tillbaka in...


På vägen in träffar jag på en annan som njuter av solskenet...2 kommentarer:

  1. Såg ett recept (antingen Pirkka eller Yhteishyvä på nätet) på zucchini-halloumi biffar, det tänkte jag testa till nästa. Tyvärr vet jag inte ännu om det är att rekommendera, men det lät gott (och så måste man ju som du säger hitta på nåt med alla de zucchinin som nu växer så otroligt). Maletköttfyllda zucchinin är "en klassiker" jag tycker om.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset...skall försöka hitta det!

      Radera