fredag 17 juli 2020

Karantän

Veckorna rusar iväg och nu är karantänen snart slut för vår del. Trodde det skulle vara jobbigare att vara två veckor "instängd", men det har inte varit det minsta jobbigt - har bara njutit. Kan inte sluta beundra vår vackra natur, höra tystnaden, ta dagen som den kommer och det blir ju aldrig natt...

(skriver det här inlägget i solen)
...jag
är inne i bästa sommarlovs lunken (har inte riktigt hittat vardagen), inga mat och sovtider...tillbringar största delen av ute eller liggandes på soffan...hushållet ser ut därefter men det får det göra för mig.


...min älsklingar
saknar att få träffa kompisar, men lite smått på avstånd har de gjort det nu. Nästa vecka blir det säkert mera "liv"...

Tristan bakade rabarber-maräng tårta till kaffet (recept lär komma i natt på hans blogg)
...veckans bästa
att få vara själv (med barnen förstås) och bara ta dagen som den kommer, inga måsten, inga prestationskrav...det är helt okej att äta en varm smörgås till middag ibland.


...veckans sämsta
krångel med motorsågen, när man har en här hemma som så gärna skulle vilja och jag själv inte är så "stark" och teknisk, men tre träd har vi fått omkull!

...saknar just nu
garn...har bara ärmarna kvar på en tröja då garnet tog slut (men har nytt på kommande förhoppningsvis)


...veckans "naturbild"


...veckans godaste maträtt
som jag redan skrev så har kraven inte varit så höga (som på bilden t.ex. enkel mannagrynsgröt, men ack så gott när man inte ätit på två år)...har inte själv ännu varit till butiken så har bara skickat efter det viktigaste med mamma. Kan tipsa om en enkel potatissallad Tristan rörde ihop till lunch en dag. Den innehöll kokt nypotatis (ljummen), tonfisk, gurka, kokt ägg, gräddfil, majonnäs, salt och peppar (skulle vi haft hemma lite rödlök och dill skulle han ha lagt i det också)


...planer för veckoslutet
njuta av sommaren...eventuellt åka till Kitö för en natt (om ingen annan är där, rädda för oss)

Trevligt veckoslut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar