onsdag 19 september 2018

Vardagsrum...

Sol ute, sol inne
sol i hjärtat, sol i sinnet



...så känner jag just nu. Jag är så glad över att vi äntligen fått gjort något åt vardagsrummet, hemmets hjärta. Nåja, för mig kanske nog köket är hemmets hjärta, men vardagsrummet är det första man ser när man kommer in genom huvudentrén. Tills i söndags har vardagsrummet stått tomt bortsett från soffan och fåtöljen (gardinerna hör till huset). Jag hade varje dag drömt och hoppas på att en dag göra något åt det. I söndags kom den dagen vi åkte till Ikea med vardagsrum i sikte. Tänk så mycket en matta, ett bord och några kuddar kan göra. Det blev ett rum! Nu väntar jag bara ännu mera på hösten, att få krypa upp i soffan och titta på "brasan" i stearinljusens sken.






Jag som nyutexaminerad inredare borde ju nu komma med en fin moodboard... tyvärr... jag erkänner, jag har inte riktigt hittat någon "känsla" som jag kan förmedla med det här rummet, det känns inte riktigt som jag. Och i och med att vi bara hyr och bor här för en "kort" tid kan jag inte heller börja göra några stora förändringar. Skulle det var mitt riktigt egna vardagsrum skulle nog det mörka golvet och fejk teglen runt brasan ryka och något spännande skulle jag säkert hitta på med hyllorna också. 

Ett collage (eller kanske mera önskelista) har jag däremot gjort!


Jag lever med motstridiga känslor. Vardagsrummet ropar "stora" runda amerikanska former. Jag vill ha ett avskalat, skandinaviskt vardagsrum. Jag och vardagsrummet försöker samsas. Soffan (Vimle) hade jag klickat hem redan i somras (i Finland), gillar den skarpt (fast en annan nog skulle sitta bättre i just det här rummet). Fåtöljen (Ekenäs) köpte Janne för att ha ens en plats att sitta på innan möblerna kom. Jute mattan (Lohals) älskar jag bara. Soffborden (Lack) är tillfälliga (i väntan på att det rätta skall dyka upp). Stod och velade mellan ett vitt eller ett svart i Ikea, allra helst skulle jag vilja ha ett i björk, men det fanns inget som tilltalade mig. Okragula dynor (Gurli och Sanela) har redan flera höstar stått på önskelistan. Jag är kär. Passar också bra till de blommiga jag sydde förra hösten. Möblerna har jag trots allt försökt välja med tanke på att de skall tas med när vi flyttar hem (annars skulle jag nog valt annorlunda flera gånger).


Till sist vill jag be om ursäkt för de extremt dåliga bilderna. Jag vet inte hur och när man skall fotografera här inne!? Ljuset räcker helt enkelt inte till (bara utanför fönstret men det hjälper inte här inne), grrr.

Höstkramar från mig!


2 kommentarer:

  1. Hejsan, riktigt fint har du fått till det i ert nya hem. Gillar verkligen den gråa och gula kombon. Och mattan är min stora favorit men kan tyvärr inte ha den då kaninerna skulle gnaga upp den... Visa gärna mer bilder på ert hem ;). Ha det så bra <3

    SvaraRadera
  2. Jag är också helt förälskad! Jag har nog planer på att visa mera bilder så småningom bara jag börjar få de och se ut som rum... Ha det bra!

    SvaraRadera