måndag 27 juni 2016

Vår midsommar...


Vi har varit hemma hela familjen, hela helgen. Vi har verkligen varit tillsammans och gjort saker tillsammans. Det har varit sååå mysigt... Vi har spelat/lekt/"tävlat", badat bastu och ätit och druckit gott.


Alina har redan en tid väntat på att det skall bli midsommar för att vi då skulle binda en blomkrans "som vi brukar" (ifjol var första gången). På midsommaraftons förmiddag var hela familjen med och plockade blommor. (Jag måste erkänna att jag blev lite till mig då pojkarna också hjälpte till.)


Lunchen på fredagen hade vi planerat att äta ute, men just som vi skulle sätta oss till bords började det regna. Nåja, vad gör man...jo, vi lyfte in bordet i vardagsrummet. (Vilket visade sig bli något av det skojigaste vi gjort under helgen om man frågar Alina, inte behövs det mycket för ett barn...) Resten av måltiderna har vi ätit ute i det gröna, så skönt!


Som traditionen erbjuder blev det bastukvast bindning och midsommar bastu framåt kvällen. Lekarna och spelen fortsatte fram till midnatt.


Midsommardagen förlöpte i lugnt tempo. Svärföräldrarna var här och vi firade Jan och Johannes med kaffe i trädgården. Lite pilkastning och en rundtur med bilen i hembygden hann vi också med innan vi bänkade oss framför den senare fotbollsmatchen.


Idag (läs igår) tror jag det går varit en av de hetaste dagarna det här året, så hur har man inte behövt göra något...bara vara och njuta. Vid morgonmålet på terassen var det en av sönerna som undrade var "den där" telefonmasten finns, så vi beslöt att ta en vandring dit. Konstigt, så nära men ändå så långt borta. I nio år har vi bott här och jag hade aldrig varit i den delen av skogen...men nu har jag.

Trevlig fortsättning på sommaren!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar