lördag 18 oktober 2014

Höstlov

Höst! Vad tänker du på när du hör ordet, Höst?! Jag tänker på granna färger, flyttfåglar, kyla och solen som skiner på ett speciellt sätt, men också gråa dagar och regn, ljus som brinner, brasa, mys, höstlov, osv. listan kan göras lång...

Nu har vi kommit till den "delen" av hösten att barnen har höstlov och de har verkligen fått det ljuvligaste vädret man kan tänka sig...men visst blev man ju lite "tagen på säng" igår när det visade -4 och vi hade bestämt att vi skulle tillbringa dagen i Borgå. Det blev att plocka fram vinterrockar, mössor och handskar...Och vilken tur vi hade, alla andra än Alina hade passliga rockar. Alinas "rockproblem" hoppas vi löser sig snarast, vi stannade vi Eurokangas på vägen till Borgå och idag har jag klippt till en rock åt henne.



 
 
I Borgå strosade vi runt i gamla stan, det blev bl.a. ett besök i kyrkan, Brunberg, Lilla Chokladfabriken, en kopp kaffe i Porvoon Paahtimo, men dagens höjdpunkt var nog ändå lunchen på restaurang Sicapelle invid domkyrkan. Sicapelle är en liten och i mitt tycke jätte mysigt inredd restaurang. Redan innan vi kom in  så var mysfaktorn hög, massor gula höstlov, lyktor, ett hjärta på dörren osv. Inne möttes vi av vänlig personal, stearinljus, skojiga inredningsdetaljer osv. Vi åt alla en utsökt lunch med fyra rätter, helt fantastisk. Jag blev så glad då de inte gjorde någon skillnad på vuxen eller barn, samma meny och likadana portioner  men till halva priset för barnen. Kan rekommenderas varmt till alla!


På kvällen badade vi, tände i kakelugnen, lagade mat och njöt av chokladen vi köpt i Lilla Chokladfabriken.

Idag vaknade jag till doften av nybakt bröd, det var Janne som inte kunde sova så han hade stigit upp och baka. Sedan har vi städat, Tristan har gräddat våfflor...


... och Edvin bakat bullar, som vi sedan åt i skogen...


... när vi tog en höstpromenad strax innan solen gick ner.


Till bullarna drack vi kaffe på bönor som Lucas hade malt  i en gammal  kaffekvarn (jag vet inte varifrån han fick den idén).


Vi kom hem från skogen med en halv plastkasse trattksntareller, fast vi inte skulle plocka svamp... så det får bli kvällens mat, innan vi skall ha "filmkväll". Mysfaktorna har varit hög de senaste dagarna, men så skall det väl vara när man har höstlov?!

Trevlig fortsättningen på veckoslutet!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar