lördag 6 september 2014

Skördedagar...




...man ser skördetröskor på åkrarna, jordbrukaren har fullt upp just nu...och fast vi inte är några jordbrukare så har vi också haft "fullt upp" nu med att skörda...löken hänger redan på tork, rödbetorna ligger i glasburkar, morötterna är förvällda i frysen, en del persilja är klippt och frusen men det finns mera...potatisen borde tas upp, zuccinin mognar och pumporna blommar först nu så vackert (så vi kan bara drömma om pumpa till Halloween i år), tomaterna är gröna...osv.




 Det var som en ljuv dröm att dra upp moroten... det kändes som om de aldrig tog slut, de var så långa och fina. Tidigare om åren har de fått kämpa, verkligen kämpa sig ner i leran, de har på sin höjd blivit åtta cm och varit knotiga, nu var det långa raka fina...så Tack! än en gång för odlingslådorna/pallkragarna. Lika var det rödbetorna den minsta i år var som den störta ifjol!






Med de här vackra blommorna (som Alina plockat) och världens enklaste morotsoppa på bordet avslutade vi (jag och Alina) en förmiddag i trädgårdslandet...


Morotssoppa;

9 morötter
1 buljongtärning (jag använde höns)
6dl vatten
1dl grädde

Koka morötterna mjuka i buljongen, mixa med stavmixer och tillsätt grädde! Enkelt, snabbt och gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar