söndag 6 juli 2014

Lunch i det gröna



Det är så skönt nu när sommaren har kommit. Ljuvligt att kunna äta ute, det har jag längtat mest efter...vi har ätit alla mål ute de senaste dagarna ibland i solen, ibland i skuggan och kaffe blev vi serverade idag i lekstugan.



Igår bjöds det på spenatsoppa med spenat direkt från trädgårdslandet. Den fick så gott betyg av familjen att jag gärna delar med receptet (taget från Rutiga kokboken). A som vanligtvis inte äter något rött, gult eller grönt smakade och åt upp allt till allas förvåning.



Spenstsoppa (4 port)

500g färsk spenat kokas 5 min i lättsaltat vatten (2tsk/l)

Smält 1msk smör i en kastrull tillsätt 3msk vetemjöl späd med 1 l buljong och 1dl grädde. Tillsätt den  kokade och hackade spenaten och låt koka några minuter. Servera med t.ex. ägghalvor

Njut av sommaren nu när den äntligen är här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar