lördag 5 januari 2013

År 2012

Satt just och skrev lite i min "dagbok/anteckningsbok"...började fundera på det gångna året, hur mycket man egentligen hinner med, hur mycket ens liv kan förändras på bara ett år. Endel saker känns så avlägsna andra igen som de skulle ha varit igår och endel saker hade jag helt glömt (måste ta almanackan till hjälp för att komma ihåg) och tur att jag så ofta har kameran med mig :-). Tänkte nu dela med mig lite av mitt år 2012;
Pojkarna väntar på diplomet
från skidskolan

Med januari börjar året - det var meningen att jag skulle börja jobba igen efter två och ett halvt år hemma (jag ville inte alls, det kändes helt hemskt...jag trivs så bra hemma), men eftersom Jannes projekt i Milano inte ännu var klart så bestämde vi att jag stannar hemma tills Alina fyller tre. I januari går pojkarna i slalomskola och jag går en kurs i luffarslöjd (det här var en av de saker jag hade glömt...men det var jätte skoj och skulle gärna göra det på nytt bara jag får tid...).


Pojkarna hade Angrybirds kalas
Februari kan man kalla festernas månad. I februari firade vi fyra av sju kusiner och alla min tre pojkar är födda i februari, så det kalasades ordentligt. Dessutom hann vi med en vecka i Åre, härlig "familjetid".

Lucas, jag och Tristan i Åre


Jag och Janne i Genua
Mars kom och gick, jag och Edvin åkte ett veckoslut till Milano och hälsade på Janne och så gick jag en tovningskurs-tänk vilka under ull och såpa kan göra...

Mina gulliga påskhäxor
Med april kom våren och påsken och tanken på att Janne skulle komma hem för gott från Milano, måste erkänna att det kändes lite konstigt att inte mera vara "ensamstående" i veckorna på både gott och ont...så i maj är vi en hel familj igen.
City run

I maj har jag inte skrivit mycket utöver det "vanliga" i min kalender...Janne sprang city run och var och hejade och Tristan hade foten i gips (som skulle bytas med jämna mellanrun) men det hindrade honom inte att vara med och bl.a. orientera.
Edvin blir simkandidat
 Juni = sommarlov! Härligt! Skönt!...inga större måsten...man tar dagen som den kommer. Pojkarna var två veckor i simskolan så vi satt på stranden varje dag ibland i sol, ibland i regn och rusk...men de trivdesoch på det viset blev det av att komma iväg till stranden. 


Lucas och Edvin

Mina karlar på vandring

Juli - ännu mer sommarlov och Janne har semester...juli började med Helsinki cup för Edvins (och familjens)del och uselt sommarväder...vi har rinkkorna packade för att åka  på några dagars vandring...men regnet det bara öser ner...så vi bestämmer oss att åka dit det lovas en skymt av sol, det blir "skärgårdens ringväg" med bil och tält och så stannade vi en dag i Mumindalen. Det var en helt skoj "apprå på" resa. Vi hann nog också och vandra till Repovesi -helt ljuvligt; familjen samlad, inga måsten, tält, mat och kläder på ryggen, en underbar natur osv. något att rekommendera åt alla familjer. Men nu i juli började också tanken på att snart måsta tillbaka på jobb också komma, jag började göra lite "keikkor" nu och då och insåg att det kanske inte ändå är så hemskt...
Mindu och Trulle

 Augusti och skolstarten närmade sig med stormsteg, men före det hann Edvin på scoutläger och fotbollsläger i Hangö (där hela familjen var med). Så börjar då skolan och vips så har jag tre skolbarn, Edvin börjar trean och Tristan och Lucas ettan. Och så får vi våra nya "familjemedlemmar"; det små gulliga, mjuka, lekfulla katterna Trulle och Mindu flyttar in. September händer väl inget speciellt, tar jag en titt i kalendern är det mest fotboll, fotboll här och där...eller jovisst, något nytt -jag får entligen en egen blogg...något jag en längre tid gått och funderat på och visst är det skoj att skriva...och mera skulle jag gärna göra det, men jag försöker att det inte skall gå så mycket ut över familjen. 
Höstmarknad
I september är det också höstmarknad i Sibbo där jag är med och säljer. Aj jo, så upptar jag ett gammalt intresse och blir vargungeledare,  en gång scout alltid scout sägs det! Oktober kommer och går och så är vi i november...


Alina tre år
November kommer med en "ny vardag", Alina fyller tre och börjar på dagis och jag återgår till arbetslivet...känns vemodigt att lämna hemmet och att barnen blivit så stora att det inte behöver mig till hundra procent längre.  
Edvin och Lucas bakar
 pepparkakor

December rusar förbi med arbete och julförberedelser. Vi får ett härligt och välförkänt jullov och nu får jag bara önska alla ett gott nytt år! Jag ser fram emot det nya året och vad det har att ge..."den som lever får se".

Gott Nytt År

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar