lördag 9 september 2017

Tristans "nya" rum...Nu kan jag pusta ut. Det har varit en intensiv vecka, med massor "datorjobb" för att få examensarbetets "tråkigare" del gjord, nämligen presentationen, men nu är det gjort och presenterat! Det senaste veckorna har tankarna om arbetet (pappers och praktiska) snurrat i huvudet 24/7, nu känns på något sätt tomt...ett tomrum som inte kommer vara svårt att fylla...för här hemma har inte "hänt" något den senaste tiden, här ser ut som ett bombnedslag (så visst har det hänt) och höstjobb hemma/inne och ute har fått vänta...men imorgon...

Lite kort om inredningstanken;
Tristan hade några önskemål; -tegelvägg, -120cm säng, -fårskinn, -färre saker. Allt fullföljt!
Min tanke; skåp/byrå som slukar det mesta (i och för sig "slängdes" det mesta), plats för läxor/dator och att Tristans önskemål skulle gå i uppfyllelseEfter en "intervju" med Tristan gjorde jag upp en Moodboard...naturnära kan man konstatera. Trä, linne, tegel (fastän fejk), skinn...Färgval? Fastnade för den här lite ljusare tegeltapeten och valde ut en grå färg från den som fick bli övriga rummets färg. Visst är grått en lite vågad färg att få "rätt färg"(skiftar lätt i någon annan beroende på ljuset), men jag är nöjd med den här (V487 motsvarar NCS S 2502-Y om någon är intresserad), visst skiftar den i beige ibland men det passar också med tapeten. Till de gråa väggarna har jag valt kulörtonslika bruna nyanser (NCS S 3005-Y50R och S 1002-Y50R (som samtidigt är kulörthetslik med väggfärgen)), och till sist som accentfärg mörk grönt (NCS S 5040-G) en färg vi kommer att se mycket av i höst, ja och så vitt förstås i möblerna. Jag älskar det här med färg! och färglära!
Och nästan lika mycket som jag älskar färg så älskar jag material, olika material, men framförallt linne. Kanske därför linne gardiner och kuddfodral (sydda av gamla handvävda lakan)?!...och jag tror jag skall önska linne påslakan åt Tristan av julgubben ;-). Fårskinn i stolen och en lurvig matta gör ett varmt och ombonat intryck. Tegelväggen rustik och ? (vad kunde vara ett passande ord?).


I ett så här "litet" och mörkt rum är belysningen viktig. Därför allmänbelysning/taklampa, arbetsbelysning/skrivbordslampa, läs belysning/sänglampa, mysbelysning/ljusslinga och stämningsbelysning/lykta. Lampan i fönstret/ovanför fåtöljen saknas ännu.Små stilleben ger också intryck av ett mera "inrett" rum...Får lite känslan av bilder ur en inredningstidning (bara kvaliteten skulle vara en annan)!?

Slutar så här kort och gott med; Jag är nöjd, Tristan är nöjd, Båda är vi nöjda!
Nu skall jag njuta av hösten!

4 kommentarer:

  1. Ser riktigt trevligt ut. Gillar tegelväggen ...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag gillar den skarpt, ser ganska verklig ut och är inte så där tegelröd som många...

      Radera