tisdag 3 januari 2017

GOTT NYTT ÅR 2017

(och år 2016 i backspegeln)...


Oj, så det har snöat i natt...(precis som vi läste i Madicken igår med Alina) och stora flingor dalar ännu sakta ner. Barnen är som förbytta och ville ut genast... jag sitter med kaffe muggen framför mig, tittar på barnens lek och tänker tillbaka på år 2016 (jag har jobbat hela nyårs helgen så därför hinner jag först nu sätta mig ner). Jag har bara bra minnen från år 2016...vi har gjort mycket saker familjen tillsammans, barnen har blivit äldre och man har kunnat lämna dem ensamma små stunder vilket har gett mera tid åt en själv och på tu man hand med Janne, jag har börjat studera osv. osv. 

Här följer en tillbaka blick på året som gått (måste ta kalendern och foton som hjälp);Januari
Med hjälp av fotografier kan jag konstatera att förra julen var lika snöfattig som den här, men redan den andra januari har jag varit ut och fotograferad ljuvliga snöiga bilder. Januari rullar på med de vanliga aktiviteterna, någon tur till slalombacken, snöiga promenader och lite förberedelser inför den stundande resan.

Februari
Pojkarna firar sin födelsedagar och vi njuter två veckor av att vara tillsammans i värmen i Thailand, samt av någon skidtur här ute på åkern.

Mars
...rullar på...Edvin och Tristan firar sina födelsedagar ännu med kompisarna. På påsken tar vi sista tur i slalombacken (den här gången i Himos) och så firar vi min far som fyller jämt. April
...kommer med våren. Jag fyller jämt och får en fotograferingskurs i present. En present som har öppnat en ny värld för mig (kanske sämre bilder...men jag hoppas övning ger färdighet och att jag en dag skulle få tid att på riktigt lära mig ta bra bilder). Trädgårdsarbetet kommer igång och jag tar en tur till Tallinn med en kompis.

Maj
...ägnas mest åt ute arbete, ordet "liv" dyker upp i mitt huvud, det grönskas, sås, och odlas och jag besöker trädgårdsmässan tillsammans med min mor. Maj är också fyllt av glädje och fest, jag och Janne firar våra 40+40 års dagar, det är skolans vårfest, det är morsdag... och jag kommer till intervjun för inredarstudierna.

Juni
...barnen blir lediga från skolan...det  pusslas lite med "barnvakt"/läger och i slutet av månaden blir jag själv på semester. Vi njuter av grönskan och blommorna, vi njuter av lata dagar...midsommar.Juli
Janne blir på semester, Edvin spelar med i Helsinki cup växthus bygget kommer igång och vi beger oss på husbilssemester till Lappland och östra Finland. Några dagar vandring , många dagar att bara vara tillsammans. Familjetid!

Augusti
Vi börjar skörda från trädgårdslandet, blåbär och svamp plockas, det blir den årliga besöket till Sveaborg och vi firar svärfar som också fyller jämt det här året...skolan börjar, nu med en första klassist, två femte klassister och en högstadieelev och jag inleder mina inredarstudier. 

September
"Vardagen" börjar ta form igen...lite nya mönster...med jobb, studier och barnens aktiviteter. Jag stormtrivs i skolan/med mina studier!


Oktober
Innehåller en "tumis-resa" till Paris och Bordeaux, många goda viner och god mat. Höstlov!

November
Den första snön faller (och försvinner tyvärr). Vi firar vår sjuåring och julförberedelserna kommer igång (jag tror jag aldrig varit så tidig tidigare) jag är fylld av julstämning (som tyvärr försvinner och kommer inte tillbaka).

December
Det sysslas och pysslas och tisslas och tasslas, men min julstämning är totalt borta...julförberedelserna görs, men känslan saknas...det sörjer jag över jag som älskar julen! December är också fylld av julfester, jobb och kalas allt om vartannat. 

Jag hoppas på att 2017 blir lika lyckligt som förra året!
Gott Nytt År 2017!

1 kommentar:

  1. Gott Nytt År Johanna. Roligt att läsa om ditt år. Skoj när vi äntligen fått lite snö fastän det kunde ha kommit lite till jul redan. Här njuter vi ( eller jag och 15-åringen) av jullovet. Nästa vecka återgår vi alla till vardagen och det innebär ju skola för dej och mej oxå. Ses på måndagen.

    SvaraRadera