måndag 21 oktober 2013

Höstlov

Nu har vi firat höstlov i dagarna tre (fyra)...vi har njutit av att få ta det lugnt och vara tillsammans. Frågade barnen på lördagkväll vilken dag var bäst, vilken dag de skulle vilja ta på nytt?...svaret blev; alla, alla dagar har varit så roliga att vi borde ha sex dagar höstlov så vi kunde göra alla saker på nytt... -Torsdagen var rolig för vi var och simmade och där fanns rutchkana och man fick hoppa. -Fredagen var rolig när vi for till Borgbacken och vandringen (lördagen) var också skoj. Hoppas dessa nöjda skolbarn nu har vilat upp sig så att de orkar till julen.

Ja, som sagt gick höstlovet väldigt fort...På fredagen var vi på "stadssemester", vi lekte turister i Helsingfors...såg staden med lite andra ögon än vanligt, det var kul. Vi började med att gå runt lite i Kampen för att sedan ta oss till National muséet och Vintti (tack Sonja för tipset, där trivdes så väl barn som vuxen...) där kunde man prova på livet förr i tiden, bygga stockhus, skriva på skrivmaskin, väva osv. osv.



När magarna började kurra var det dags att gå på restaurang, sedan lite shopping och så ett café besök innan vi tog spårvagnen (första gången barnen åkte spårvagn i Finland) till Borgbacken där vi hade hört att det skulle vara någon ljuskarneval.




Lördagen blev inte riktigt som vi tänkt men trots det väldigt lyckad...vi skulle till Noux och vandra, Janne hade ställt in navigatorn på Haukkalampi (trodde han) och vi följde väganvisningarna den gav...vi undrade nog lite ibland men kanske man kommer den här vägen också?!så vi fortsatte tills vi märkte att den tog oss till Hauklampi...alltså var vi i Luk istället för Noux...men vad gör väl det...rinkkan packad med mat och varmare kläder på ryggen och så till skogs med hela familjen...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar