Jag fortsätter där jag blev senast... Efter vår korta siesta på rummet (i söndags) gick vi till en liten vinproducent i byn, det visade sig att de hade utmärkta viner och helt fantastisk mat. På måndagen ringde klockan "tidigt" och vi tog bussen till "grannbyn", Terra Alta och Juanjos vingård Vinos Pinol. Vi började besöket bland vinrankorna och fortsatte sedan till gården där vi hade turen att få smaka på "vin"/ juice från druvor som var skördade dagen innan och från sådana som jäst en vecka...vilken skillnad. Efter det här gick ner i "källaren", inte vilken källare dom helst, en verkligt stilig en...och där fick vi testa tolv utsökta viner, wow. Efter det blev vi bjudna på en tre rätters lunch. Måndag kväll tillbringade vi hemma hos en duktig kock i regionen, där vi själva gjorde vår mat under hans ledning. Det blev tapas till förrätt, paella till huvudrätt och en intressant och mumsig efterrätt (pizzabotten med vindruvor, fikon, rosmarin, socker och olivolja). På tisdag morgon var det nu dags att packa resväskorna, ta farväl av den lilla byn Gratallops och vinområdet Priorat för att styra kosan mot kusten och andra vindistrikt. Vi besökte den världskända vinproducenten Torres, kan inte säga annat än wow, vilken värld, vilken presentation, vilket mottagande, vilken lunch vi fick och framförallt att självaste Miguel Torres (vinkungen) i egen hög person kom och hälsade på oss. Det blir säkert ett skilt inlägg om det här. På eftemiddag innan vi åkte till hotellet stannade vi ännu vid Jean Leons gård och provsmakade tre av deras viner. Väl framme vid hotellet i Sitges tog vi ett dopp i Medelhavet och sedan gjorde vi oss klara för middagen...fortsättning följer i nästa inlägg...
Åh så ni har det ljuvligt! :)
SvaraRadera