måndag 29 februari 2016

Skottdagen

Idag har vi en "extra" dag ...det passar mig perfekt! Jag tänker ta det lugnt, njuta, packa upp och tvätta och ta dagen som den kommer! Vad tänker du göra?


Vilket härlig dag vi har dessutom! Det vackraste solsken man kan tänka sig, några minusgrader och snö (det fanns inte då vi åkte iväg). Det är inte alls så illa som jag hade föreställt mig att komma tillbaka efter två veckor i solen, värmen, poolen...(för den som inte vet kan jag tala om att vi har tillbringat två veckor under Thailands sol -men det får bli ett skilt inlägg). Från det ena till det andra, från värme, grönska, hav och blommor till minusgrader, vit snö, klarblå himmel och tystnad... Jag måste riktigt nypa mig i skinnet för att inse att detta inte är en dröm... Vilken "värld" är den bättre kan jag inte svara på längre... Jag som trodde att jag sett den "vackraste" världen under resan, fick mig en tankeställare genast i morse när jag såg solen lysa på snön som glimmar så vackert...

Borta bra men hemma bäst?!


fredag 12 februari 2016

Ett paket på posten


Jag blev så glad då jag fann paket i postlådan!  Jovisst, jag hade själv beställt det...men titta så vackert papper. Ärligt talat låg det ett par dagar oöppnat, jag bara tittade på det (jag visste ju vad fanns inuti, trodde jag). Jag fick dock en överraskning då jag öppnade omslagspappret för där låg mina tyg insvepta i silkespapper förseglad med ett hjärta och texten "kaunis kiitos..." Tänk så glad man kan bli av småsaker! (Precis så här har jag föreställt mig att skulle packa uppköpen i "min butik" om jag någongång skulle få en...) Paket hade jag beställt från Iinu shop. Helt ljuvliga tyger väntar nu på att jag skall hinna göra något av dem...kanske något från boken som min älskade make beställt åt mig ( på Adlibris ) eller kanske blir det ett lapptäcke?! Vi får se...

tisdag 9 februari 2016

Fastlagstisdag



Vilken fastlagstisdag vi har i år, den håller på att regna bort. På gården finns lite snö, lite mera is men mest vatten... Så pulkaåkningen får nog bli för vår del i år och istället får vi koncentrera oss på fastlagsbullarna! ...inte helt fel det heller.

På tal om fastlagsbullar måste jag fråga er om hur det den "riktiga" fastlagsbullen ser ut? Har den mandelmassa eller sylt? ...och hur äter man den? Först hatten? Med varm mjölk? När jag stod och plockade ut inkromet från våra bullar (som jag sedan blandar med mandelmassa (för mandelmassa skall det vara!), socker och grädde) fick jag en minnesbild att när vi var små åt vi fastlagsbullen med varm mjölk!? Måste kolla upp det med min mor och så var det! Idag serverar jag bullarna på ett fat varm mjölk åt mina barn, få se vad de tycker? Jag har redan testat och det var mums!

Trevlig fastlagstisdag!

måndag 1 februari 2016

Första februari


Inpirerad av det fina vädret vi fått njuta av idag tänker jag bjuda mina barn på fruktsallad med vispgrädde till mellanmål. (Ett litet tips; blanda lite kanel i grädden...)
Solen har lyst från en klarblå himmel hela dagen, och tro det eller ej så hörde jag fågelsång i morse så jag öppnade dörren. Det känns vår i luften men ändå skulle jag nog ha lust att sjunga "Sov du lilla videung än så är det vinter..."  Det är ju trots allt först första februari idag och vintern borde ju vara som bäst.