fredag 30 maj 2014

Den blomstertid...

Nu har vi plockat de första buketterna med liljekonvaljer, sett de första syrenblommorna i våran blivande berså, sjungit Den blomstertid och hört göken...nu står sommarlov och semester inför dörren... En dag till och så börjar en ny vardag. Som jag väntar...

måndag 26 maj 2014

Sockor...

...sommarvärmen kom och jag fick sockorna klara. Den här gången blev det ett par vita "knäsockor" i spetsmönster. Super enkelt mönster fast det ser lite krångligt ut...

Sätt upp önskat antal maskor (skall gå att dela med fyra), jag hade 60 maskor då jag stickade med Nalle garn.  Varv 1; 1 omslag, två räta ihop, två aviga Varv 2,3,4; två räta, två aviga Varv 5; två räta ihop, omslag, två aviga...och så upprepas dessa fem varv till önskad längd. Sticka sedan hälen som vanligt och på fotdelen mönster ovanpå och slätt undertill.

...som en kompis frågade; "stickar du yllesockor till midsommaren?" Kanske...men det skall vi ändå hoppas att vi inte behöver ha...


onsdag 21 maj 2014

Hanko

Nu får ni vända lite på huvudet för mina dator-
kunskaper räcker inte till att vända bilden, tyvärr.
Jag har hittat en ny garn favorit, Novitas Hanko. Det är ett alldeles mjukt och ljuvligt skönt garn. Det är inte vilket bomullsgarn som helst utan det består av 50% återvunnet bomull och 50% akryl så man kan känna sig lite ekologisk också fast man stickar nytt. T.o.m banderollen runt nystanet är av returpapper. De finns i flera olika naturnära färger och skall stickas på stora stickor så man ser snabbt resultat, vilket passar utmärkt för mig som är lite otålig då det gäller stickning. Jag använde 7:ans stickor fast det rekommenderas 6 (men de har jag inte hemma). Den här gången blev det en tröja åt Alina av garnet, tre nystan gick det åt. Jag hade inget mönster bara små visioner, så det växte småningom fram en sådan här!





Jag är rätt nöjd med slutresultatet, dels för att jag fått den klar och dels för att den blev nästan som jag tänkt mig, så nu får vi bara hoppas tösen använder den. Ärmarna blev lite långa...men när jag sa att jag skulle fixa dem sa Alina; "Man kan ju vika upp dem, så här!"


söndag 18 maj 2014

Blomrabatten...

Kunde inte låta bli att knäppa ett par bilder av blomrabatten innan jag åkte till jobbet (tyvärr var linsen på mobilen lite smutsig så det blev lite suddiga bilder). Det har hänt en massa i naturen de senaste dagarna...med ens började blommorna slå ur, häggen blomma och gräset måste klippas osv...

Bambikasse...

...ett beställningsjobb jag gjort...men blev ganska förtjust, så kanske det blir en till mig själv också inom snar framtid?!

måndag 12 maj 2014

Gör som jag...

...sträck ut en hand och rädda liv. Jag känner mig så nöjd, äntligen blev det av...femton år har runnit iväg sedan jag senast var och gav blod. Jag skäms att säga det, men så går tiden. Ofta har jag tänkt att man borde...men det blir liksom aldrig av, men nu idag tack vare mina arbetskamrater blev det av! Och så bra jag känner mig! Tänk att en så liten sak som att donera lite blod kan vara livsavgörande för någon annan!

Sträck du också ut din hand!

fredag 9 maj 2014

Inbjudan

Nu börjar lekstugsprojektet närma sig sitt slut och det vill vi fira tillsammans med alla som följt med det...




Så härmed inbjuder vi till "inflyttningsfest" söndagen den 1.6 från klockan 14. Var vänlig och tala om vem som kommer före den 26.5. Vill ni hämta någon gåva, vilket givetvis inte är något måste, så önskar vi det är något gammalt/använt eller hemgjort.

Vi kommer att vara ute åtminstone delvis så ta kläder enligt väder.


Välkomna!

Lekstugan


Lekstugan börjar småningom om bli klar, jag målade det sista i förr går (hoppas jag). Äntligen får jagbörja med det jag väntat mest på, nämligen att inreda. Jag har klara visioner på hur jag tänkt mig, men få se vad de andra tycker och tänker...det är ju ändå barnens stuga.

Tanken bakom byggandet har varit att köpa så lite som möjligt och i stället använda och återanvända material som redan finns hemma. T.ex.bräderna vi använt till golv och tak är gamla formbräder (betongbräder som vi kallat dem) därav färgen, fönstren är från min mormors hus, takplåten är från från farmors och farfars gamla ladugård. Ull sattes i väggarna bara för att det fanns kvar från huset. Det ända vi köpt är panelen på ytterväggarna, målfärgen som används både inne och ute var kvar från garaget. Återvinningen fortsätter ännu i inredningen...men den får bli en överraskning, så den visar jag först senare...

fredag 2 maj 2014

1 Maj

Ja, så är vi då redan in i maj, tro det eller ej, just firade vi nyår... Träden har blivit gröna på några dagar, jordbrukarna har fullt upp på åkrarna, fåglarna sjunger så glatt, blommorna i blombänken börjar titta fram...men än är nätterna kalla. Valborg firade vi för oss själva, skålade i champagne, njöt av god mat och var bara tillsammans, spelade monopol på barnens begäran.

torsdag 1 maj 2014

Bistro Sinne

Förra veckans fredag besökte vi och våra goda vänner Bistro Sinne i Borgå. Att vi sökte oss dit var inte för att vi ofta brukar gå på restaurang tillsammans (vi kom väl fram till att vi inte varit ute och ätit tillsammans sedan vi fått barn, alltså på tolv år) utan orsaken var att vi var nyfikna på vad "kändiskocken" Paul Svensson hade att bjuda...läs mera om det på jansvinblogg.wordpress.com...han är så mycket bättre än jag att sätta ord på den fantastiska smakupplevelse vi fick. Jag får  tacka våra vänner för den trevliga kvällen!